Není nad to, když si člověk uvaří sám. Zaprvé ví, co jí a zadruhé si může uvařit na co má zrovna chuť a nemusí se omezovat úzkým výběrem z jídelního lístku. Netřeba zdůrazňovat, že také ušetří peníze. Když se dílo povede, má navíc radost z dobře odvedené práce. A vaše tělo to ocení! Připravili jsme pro vás výběr zajímavých kuchařek a stravovacích příruček, s jejichž pomocí bude vaření radost.

Hamburgery

Také vám při slově hamburger nabíhají sliny a vy musíte naprázdno polykat? Tak právě pro vás – pro gurmány a milovníky kvalitního hovězího masa máme tuto knihu. Je známo, že opravdový hamburgrofil se totiž nespokojí s jedním druhem housky, masa a omáčky, ale chce zkoušet stále nové a nové kombinace možností a kloubit zdánlivě neslučitelné chutě. Opravdový hamburgrofil hrdě čelí i takovým výzvám jako je hamburger z klokaního masa nebo  burger z tuňáka. Tyto i další recepty naleznete v této knize!

Vyzkoušejte!

Koktejlové minihamburgery:

Na přípravu 8 minihamburgerů:

8 domácích malých bulek

250 g  vepřové panenky

Sůl

Pepř

Olivový olej

Obloha:

3 plátky pancety

4 šalotky

Tvrdý sýr manchego

Rukola

Cherry rajčátka

Na ozdobu:

Párátka

Příloha:

Pomfrity s různými omáčkami

  1. Do misky dáme mleté maso, osolíme, opepříme podle chutí a sjednotíme. Utvoříme 8 kuliček po 30 g a zploštíme je na tloušťku asi 2 až 3 cm. Rozpálíme plotnu nebo pánev, vymažeme a pečeme hamburgery 3 minuty po jedné straně. Pak je obrátíme, na každý položíme plátek sýra a pečeme další 3 minuty.
  2. Obloha: Zahřejeme pánev a pokapeme olejem. Pancetu nakrájíme na kousky odpovídající  rozměrům minihamburgerů a opečeme ji. Šalotky přepůlíme a přihodíme k pancetě.
  3. Podávání: Rozkrojíme bulku a lehce ji zevnitř ogrilujeme. Na spodní část rozložíme lístky rukoly, kolečko rajčete, maso se sýrem, kousek pancety a půlku cibulky. Přiklopíme. Aby se minjihamburger nerozpadl, propíchneme ho párátkem. Minihamburgery servírujeme na ploché míse spolu s pomfrity a několika mističkami s různými omáčkami.
79 Kč

Raw pro začátečníky

Vyzkoušet se má vše, tak proč ne zrovna Raw stravu? Obzvláště teď na jaře, kdy je nejlépe dopřát tělu restart a připravit ho na další rok. V knížce naleznete základní informace ke stravování syrovou stravou, zdravotní efekty, optimální sestavení jídelníčku, přesný harmonogram detoxikace i spousty inspirujících receptů.

My jsme ochutnali Divoké nektarinky!

3 nektarinky

½ jablka

1 limetka

1 hrst bršlice (alternativně špenát)

2 polévkové lžíce agávového sirupu

200 ml vody

Doba přípravy asi 10 minut

  1. Nektarinky a polovinu jablka omyjeme, zbavíme jadérek a rozčtvrtíme. Bršlici důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme nahrubo.
  2. Všechny ingredience dáme do mixéru a zpracujeme na krémovou hmotu.
89 Kč

Kuchařka z farmářských trhů

Sezóna farmářských trhů je opět v plném proudu. Farmářské trhy  obnášejí pestrý výběr produktů a úsměvy sympatických trhovců, kterým se jen stěží dá odolat. Většina nakupujících skončí doma s taškou plnou výborných surovin, kterou však ani nestačí zpracovat. Abychom tomuto nešvaru předcházeli a žádná z kvalitních pochutin nepřišla nazmar, je tu tato skvělá farmářská kuchařka. Naleznete v ní zpracované suroviny ve vynikajících receptech ze všech vašich oblíbených farmářských stánků.

Vyzkoušeli jsme:

 Hajducká loupežnická polévka

Do košíku:

1 velká pikantní papriková klobása

6 brambor

1 lusk zelené papriky

1 cibule

1 l vývaru (zeleninový nebo hovězí)

5 dkg uzené slaniny

Pár stonků hladké petrželky

Krajíc světlého chleba

Mletý černý pepř

Sůl

Do díla:

Paprikovou klobásu nakrájejte na půlcentimetrová kolečka a ta ještě překrojte napůl. Oloupané brambory nakrájejte na kostky. Papriku zbavte jader a nakrájejte na proužky.  V hrnci rozpusťte kostičky uzené slaniny a na tuku opečte půlkolečka klobásy. Když se začnou kroutit, přilijte vývar a zahřejte ho do varu.

Pak přisypte brambory, a když trochu změknou, přidejte k nim zelenou papriku a svázané stonky petržele. Dovařte brambory doměkka. Polévku opepřete a osolte. Stonky petržele vylovte a vyhoďte, nahraďte je nasekanými petrželovými listy. Nakrájejte chleba na kostičky a nasucho je osmahněte. Přidejte je do polévky až na stole.

49 Kč

Další kuchařky naleznete zde


Smoothie bowls

Jak lépe začít den, než zdravou snídaní, která je navíc chutná? Pokud jste stále na párcích či v horším případě nesnídáte vůbec, je nejvyšší čas se nad tím zamyslet. Právě na jaře si naše tělo říká o očistu organismu a ve snaze zhubnout nám jde naproti. Pokud jste ještě nestihli splnit novoroční předsevzetí, s touto knihou to doženete.

V kuchařce naleznete spousty receptů na lahodné smoothie misky obsahující různé kombinace ovoce, zeleniny, obilovin, semínek a mléčných výrobků.

Vyzkoušeli jsme!

Malinová miska

200 g čerstvých malin

1 větší banán

1 lžíce chia semínek

Voda či mléko dle potřeby

 

Chia semínka na 10 minut namočíme. Omyté maliny vložíme do mixéru, přidáme oloupaný banán nakrájený na menší kousky a přidáme chia semínka s vodou/mlékem/kefírem. Mixujeme dohladka. Smoothie dáme do misky a ozdobíme semínky, granulou, ovocem podle chuti.

89 Kč

Olivový olej

Máte problémy se zácpou, drhne vám klíč v zámku nebo trpíte suchou pletí? S tím vším vám může pomoci olivový olej. Pokud si zrovna nepotrpíte na tento středomořský olej v jídle, v rádci naleznete recepty s jeho využitím pro krásu, zdraví, ale i jako pomocníka v domácnosti.

My máme ověřený tento recept:

Výživné čistící mléko pro velmi suchou pleť

1 žloutek

Půl lžičky olivového oleje

Půl lžičky citronové šťávy

  1. Všechny suroviny důkladně smícháme a vmasírujeme krouživými pohyby na obličej a krk.
  2. Poté opláchněte velkým množstvím vlažné vody.
49 Kč

Pomozte nám zlepšit e-shop
Podělte se s námi o své dojmy z nového
e-shopu LEVNÉ KNIHY