Hamburgery
Také vám při slově hamburger nabíhají sliny a vy musíte naprázdno polykat? Tak právě pro vás – pro gurmány a milovníky kvalitního hovězího masa máme tuto knihu. Je známo, že opravdový hamburgrofil se totiž nespokojí s jedním druhem housky, masa a omáčky, ale chce zkoušet stále nové a nové kombinace možností a kloubit zdánlivě neslučitelné chutě. Opravdový hamburgrofil hrdě čelí i takovým výzvám jako je hamburger z klokaního masa nebo burger z tuňáka. Tyto i další recepty naleznete v této knize!
Vyzkoušejte!
Koktejlové minihamburgery:
Na přípravu 8 minihamburgerů:
8 domácích malých bulek
250 g vepřové panenky
Sůl
Pepř
Olivový olej
Obloha:
3 plátky pancety
4 šalotky
Tvrdý sýr manchego
Rukola
Cherry rajčátka
Na ozdobu:
Párátka
Příloha:
Pomfrity s různými omáčkami
- Do misky dáme mleté maso, osolíme, opepříme podle chutí a sjednotíme. Utvoříme 8 kuliček po 30 g a zploštíme je na tloušťku asi 2 až 3 cm. Rozpálíme plotnu nebo pánev, vymažeme a pečeme hamburgery 3 minuty po jedné straně. Pak je obrátíme, na každý položíme plátek sýra a pečeme další 3 minuty.
- Obloha: Zahřejeme pánev a pokapeme olejem. Pancetu nakrájíme na kousky odpovídající rozměrům minihamburgerů a opečeme ji. Šalotky přepůlíme a přihodíme k pancetě.
- Podávání: Rozkrojíme bulku a lehce ji zevnitř ogrilujeme. Na spodní část rozložíme lístky rukoly, kolečko rajčete, maso se sýrem, kousek pancety a půlku cibulky. Přiklopíme. Aby se minjihamburger nerozpadl, propíchneme ho párátkem. Minihamburgery servírujeme na ploché míse spolu s pomfrity a několika mističkami s různými omáčkami.