Vaříte rádi? A chtěli byste, aby vaše kulinářské výtvory byly ještě lepší, ještě lahodnější, zkrátka neodolatelné? Kniha vás zavede do království chutí a vůní.
Skvělé recepty začínají intenzivní esencí chutí! Infuzování, nový trend v přípravě domácích olejů, octů, omáček, bitterů, limonád a dalších dobrot.
Vyluhování – neboli odborně řečeno příprava infuzí – je postup, při němž se z bylinek, koření, ovoce a dalších ingrediencí dobývá intenzivní chuť i aroma. Není to vůbec nic těžkého. A nebudete potřebovat ani žádnou chemickou laboratoř. Snadno si vystačíte s tím, co máte v kuchyni.
Nabízíme 135 chuťových bomb, které pozvednou vaše kulinářské výtvory do říše delikates. Nápoje, omáčky, oleje, octy, bittery, vývary, sladkosti, zkrátka vše, co si dovedete představit, můžete s pomocí svých domácích výluhů lehce přetvořit v díla hodná šéfkuchaře. Pracovní postupy jsou opravdu jednoduché. Někdy stačí jen obyčejné spaření či lehké povaření, jako například u bylinek či ovoce. S využitím oleje, vody, octa nebo alkoholu si snadno připravíte svůj vlastní vanilkový, citrónový, pomerančový nebo mátový extrakt, osvěžující a zdravou kombuchu, zajímavé bylinné čaje, sladké sirupy, labužnické omáčky a pikantní dochucovadla. Vše si můžete vyzkoušet v receptech uvedených v knize.
Celkové hodnoceníHodnocení zboží sbíráme od reálných zákazníků, kterým po odeslání objednávky posíláme e-mailem žádost o hodnocení objednaných produktů.
Nechte se inspirovat promyšlenými a efektními výtvory, jejichž výrobou nestrávíte celý den. Dorty plné hravosti a fantazie vás nadchnou nejen svou jednoduchostí, ale i vyvážeností chutí – a hlavně svým neodolatelným vzhledem.
Bezlepková strava není v dnešní době nic složitého, ačkoliv omezit či úplně vyloučit lepek ze stravy se možná zdá jako velmi náročný krok. Díky receptům z této nové kuchařky se toho bát nemusíte.
Kdo by nechtěl při vaření využít suroviny z vlastní zahrádky? Jenže jak vlastně zpracovat všechna ta rajčata, cukety nebo bylinky? Jak upéct zeleninový quiche? Jak udržet při životě bazalku? A co když se člověku urodí příliš velká sklizeň?