Celkem
{{item.Name}} {{item.Count}} KS

Gurmán v Paříži

Anotace

Pokud správný zážitkový cestovatel touží po tom, aby se při cestě do Paříže také dobře najedl, nemůže si přát lepšího společníka než tuto okouzlující, vlídnou a autoritativní publikaci Alexandra Lobrana. Po mnoha letech první nový komplexní průvodce po opravdu dobrých restauracích města na Seině. Autor se dělí o svůj osobní výběr 102 nejlepších restaurantů, z nichž každý vylíčil ve výstižných, vtipných a živých popisech. Jsou nepostradatelné pro nalezení vynikajícího jídla i požitkem pro čtení. Lobrano představuje nejnadanější mladé šéfkuchaře, nejútulnější bistra, cenově nejvýhodnější možnost se dobře najíst – včetně těch restaurací s haute cuisine, které za utracené peníze skutečně stojí – a tajná místa, která Pařížané milují nejvíce, společně s informacemi o nejlahodnějších jídlech, prostředí, klientele a historii každé restaurace. Různé aspekty stolování v Paříži vystihuje série milých esejů, například „Stůl pro jednoho“ (jak se najíst o samotě), „Čtyři roční období“ (nejlepší sezonní jídla v Paříži) a „Jíst nevyslovitelné“ (návod, jak se naučit jíst to, co vám podle vašeho názoru nechutná). Všechny restaurace jsou vyznačeny na užitečných mapách, kniha je ilustrována krásnými fotografiemi pořízenými fotografem časopisu Life, které v nás ještě více povzbudí chuť okusit Paříž.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alec Lobrano byl evropským korespondentem časopisu Gourmet od roku 1999 do jeho uzavření v roce 2009 a psal o jídle a cestování pro Bon Appetit , jídlo a víno , cestování a volný čas , odjezdy , Conde Nast Traveler a mnoho dalších publikací ve Spojených státech a v USA. Velká Británie od doby, kdy se přestěhoval do Paříže v roce 1986. Je přispěvatelem časopisu Saveur m a pravidelným přispěvatelem do New York Times, Wall Street Journal a Guardian. V roce 2011 získal za kulinářské psaní cenu IACP Bert Greene za článek „ Spirit of the Bistro “ v časopise Saveur . Je autorem knihy Hungry for Paris: The Ultimate Guide to 109 Best Restaurants ve městě


Parametry

Parametry produktu

EAN
9788073913212
Autor
Alexander Lobrano
Kód zboží
177396
Počet stránek
432
Rozměry
235 x 149 x 50
Vazba
Vázaná
Rok vydání
2010

Pomozte nám zlepšit e-shop
Podělte se s námi o své dojmy z nového
e-shopu LEVNÉ KNIHY